A társaság bejelentette, hogy februártól nem indít több vonatot a Kassa-Pozsony vonalon, így az utasoknak az állami vasúttársaság IC és gyorsvonataival kellesz beérnie.

„Az utasok megkedvelték a Regiojetet, ami miatt mi nagyra értékeltük őket. Ezért is annál nagyobb sajnálattal tesszük meg ezt a lépést. Tekintve, hogy az állam is beleavatkozott az ezen az útvonalon zajló közlekedésbe, sajnos már nem lenne nyereséges tovább maradnunk.” – magyarázza a társaság igazgatója, Radim Jančura.

Bejelentésük szerint, 2017. január 31-én befejezik az expressz vonatok üzemeltetését Kassa és Pozsony között. Ezért állítólag a támogatott állami vonatok egyre növekvő konkurenciája és az IC-k visszaállítása felelős. Jančura szerint ilyen környezetben nem lehet vállalkozni.

„Az IC vonatok visszaállításának politikai döntése után sajnos a támogatott gyorsvonatokon való ingyenes utazás miatt a piacon nincs elég fizető utazó ahhoz, hogy nem támogatott kereskedelmi járatokat üzemeltessünk Szlovákia belföldi vonalain.” – nyilatkozta a társaság.

A cég ráadásul arra gondol, hogy ezt a lépést az SNS elnök, Andrej Danko nyilvánosan tett kívánságának beteljesüléseként is lehet értelmezni, miszerint a Regiojet-nek ki kell vonulnia az országból.

Továbbá, közölték azt is, hogy mi lesz a sorsa az ezen a vonalon dolgozó alkalmazottaknak: „Az alkalmazottak nagy részének, akiket a változások érintenek, a társaság újabb munkalehetőséget kínál majd Szlovákia és Csehország területén is.”