Az elmúlt napok során egy eddig ismeretlen, magát rendőrnek kiadó férfi hívott fel egy 57 éves kassai nőt azzal az ürüggyel, hogy a bankszámláját hekkerek törtek fel. A magát Marián Belanskýnak nevező férfi a bejelentést követően arra instruálta az áldozatát, hogy ennek okán a számláján lévő 4 700 eurót sürgősen utalja át egy másik számlára. Lediktálta az általa kiválasztott számlaszámot és pontosan elmondta neki, hogyan járjon el. A mit sem sejtő nő pedig maradéktalanul eleget is tett ennek az utasításnak.

A bank reakciójának és a rendőrök értesítésének köszönhetően a pénz végül nem került rossz kezekbe. Továbbá, az is kiderült, hogy a nő bankszámláját senki sem törte fel. A rablási kísérlet áldozata feljelentést tett, a rendőrség pedig eljárást indított az ügyben. A bűncselekményért tettesre akár egytől öt évig tartó börtönbüntetést is kiszabhatnak.

A rendőrség újra felhívja a lakosok figyelmét, hogy ehhez hasonló gyanús telefonhívások esetén azonnal hívják a 158-as telefonszámot és jelentsék a történteket, semmi esetben sem küldjenek pénzt/adják ki az adataikat idegeneknek.

Forrás: Košice:dnes