Az esős nyári szezon ellenére, több szempontból is sikeres az idei év a kassai állatkert számára. Európa harmadik legnagyobb területen fekvő állatkertje egyre több hazai és külföldi látogatót lát vendégül. Év elejétől mintegy százhatvanezer vendéget fogadtak.  Az állatok is jól érzik magukat, a példás gondoskodásnak köszönhetően a megszokottnál több állatfaj hozott világra kicsinyeket. Makákó kölyök, pingvinek, Laysani réce fióka, láma csikó – ők az állatkert legfiatalabb lakosai.

Erich Kočner, a kassai állatkert igazgatója:
,,Az idei év nagyon sikeres a kassai állatkert számára, legalább is, ami az állatok tenyésztését illeti. Újra sikerült három Humboldt-pingvint világra segíteni, szinte minden patás állatnak született kicsinye és van olyan állatfaj is, amelyből a szlovák állatkertek közül nekünk sikerült először szaporítani.”

A kis jövevények fokozzák a látogatók érdeklődését. Sok családot az sem tántorított el, hogy szinte a vakáció minden napján esett az eső Kassán.  Az iskolakezdéssel nem ér véget a szezon. Ősszel és télen is várják a kikapcsolódni vágyó családokat. Ha továbbra is ilyen lesz az érdeklődés, év végéig akár a tavalyi 200 ezres rekord vendégszám is megdőlhet.