A nemzeti összetartozás szellemében három kassai magyar szervezet: a Szent István Polgári Társulás, a Szakkay József Polgári Társulás és a Bocskay Keresztyén Társaság a jövő hét keddjén, augusztus 18-án Szent István-napi ünnepséget rendez Kassán a Felső-Bankó üdülőtérségében, a golfpálya melletti téren.

Amint azt Buday Ernő főszervező portálunknak elmondta, a rendezvény 10 órától 14.30-ig szabadprogrammal indul, ahol a résztvevőknek a kötetlen beszélgetéshez teremtik meg a feltételeket, de lehetőség lesz roston sült ételek elkészítéséhez és sétákra is a közeli erdőben. Az ünnepi műsort 14.30 órakor a himnusszal kezdik, majd emlékező előadás hangzik el Szent István királyról, amit az új kenyér megáldása követ. Az ünnepi műsor dalos-verses összeállítással végződik az Őszirózsa énekegyüttes előadásában. A rendezvényhez kapcsolódó uzsonnát 16 órakor tartják. A gulyáshoz itt tokaji bort is adnak. Az ünnepség 18 órakor zárul a Halló magyar dal eléneklésével. A szervezők szeretettel várnak minden érdeklődőt erre a nemzeti ünnepünkre.

Bejelentkezés a rendezvényre, valamint az uzsonnajegy átvétele a Csemadok kassai titkárságán (Kovács utca 38) augusztus 10-től 14-ig 09.00 – 12.00 és 13.00-16.30 óra között lehetséges. Az uzsonnajegy ára 6 euró.

/sz/