Kassaújfalu nem csak a gyönyörű neoromán Szent László templomával büszkélkedhet, amit 1925-ben Wirth Jozef tervezett, hanem már egy újabb templommal is. Az új szentségház még nincs befejezve, de a kupolája jól látható a Kassaújfalu és Dargói Hősök lakótelep egyik közös dombjáról.

Ha minden a tervek szerint halad a Szent Rita templom építési munkálatai jövőre fejeződnek be, de már most egyértelmű, hogy a templom modern, köralaprajzú épület lesz, amelynek tervrajzát Zajac Ján készítette.

Az épületben több elkülönített helységet is találunk. A 180 fős, hívek számára kialakított termen kívül található még itt egy kápolna, amelyben a másik teremtől független tevékenységek fognak folyni. Az épület lenyűgöző alagsorral is rendelkezik, ahol Szent Rita, az Ágoston-rend egyik jelentős szentjének földi maradványi lesznek elhelyezve, hogy az ereklyék se hiányozzanak a templomból.

Az egyik legidősebb szerzetesrend, az Ágoston-rend, amelyet Szent Ágoston alapított, már Kassán is megtalálható. Ez a templom azért is bír kiemelkedő fontossággal, mivel Kassaújfaluban található a szerzetesrend legkeletibb kolostora Európában.

A kassai Ágoston- rendhez tartozó szerzeteseket egy kézen meg lehet számolni- pontosan öten vannak. Ennek ellenére a kolostoruk nem kong az ürességtől.  Házaspárok, pihenésre vágyók, lelki gyakorlatra érkezők keresik fel, mi több, a nem hívők előtt is nyitva áll.