Hátrányos anyagi helyzetű családoknak kínál bérlakásokat Kassa város önkormányzata. Az újévben így tizenhat család találhat otthonra.

A Sládkovič utcai lakóházat az Állami Lakásfejlesztési Alap támogatásával újította fel a magisztrátus. A beruházásnak köszönhetően 54 egy- valamint kétszobás bérlakás jött létre. A szociális lakásbérletet ugyan 144 rászoruló kérvényezte, október elején viszont csak néhány lakásba költözhettek bérlők. Mivel nem minden lakásigénylő teljesítette a megszabott feltételeket, a városi hivatal újabb felhívást tett közé, amelyben ezúttal öt egyszobás valamint tizenegy kétszobás lakást kínál bérbe.

Városi szociális bérlakást nagykorú, legalább három éve kassai lakcímű polgárok kérvényezhetnek december 15.-ig. A jövendőbeli bérlőket sorsolással választja ki az erre a célra létrehozott bizottság. A kérvényeket az önkormányzati weboldalon közzétett feltételek alapján bírálják el.  Alapkövetelmény például, hogy az egy háztartásban élők havi összbevétele nem haladhatja meg a létminimum összege háromszorosát, egyedülálló szülők vagy súlyos testi illetve lelki fogyatékos családtaggal élők esetében pedig a létminimum négyszeresét. A szociális lakásbérletre csak olyan kérvényező jogosult, akinek nincs saját tulajdonú vagy bérelt háza, lakása vagy egyéb lakható ingatlana. A kérelmezőknek nem lehet semmilyen adósága a várossal szemben. (ke)