Ahogyan arról portálunk már korábban is beszámolt, Kassa Megye Önkormányzata kezdeményezte a covid-19 betegség ellen beoltottak megjutalmazását illető rendszer létrehozását. A megye ma bejelentette, hogy elkészült a www.preodmenu.sk nevezetű weboldal, amelyet nem csak a lakosok, de a szolgáltatók is igénybe vehetnek. Az oldalon megtalálható az összes, megyében található szolgáltatás és üzlet listája, ahol kedvezményeket, ajándékokat kínálnak a beoltottak számára, valamint ezzel egyúttal a kedvezmények mértéke is. Ugyanígy megtalálható egy a szolgáltatók részére kialakított űrlap is, amelyen keresztül információkat igényelhetnek.

Rastislav Trnka megyeelnök arra kéri a lakosokat, ne hagyják magukat belerángatni a politikai játékokba, hanem a saját kritikus gondolkodásukra hagyatkozva döntsenek. A kedvezményes rendszer elindításával azt szeretnék jelezni, hogy a gazdaságot fenntartó vállalkozásoknak érdekében áll a szituáció stabilizálásához való hozzájárulás. A weboldalon jelenleg 60 különböző szolgáltatás és üzlet található meg. Amennyiben a beoltott személyek mindegyik ajánlattal élnek, összesen akár átlagosan 700 eurót is megspórolhatnak. Ehhez elég az oltási igazolvány vagy más néven covid pass felmutatása az alábbi képen látható matricával ellátott helyeken. Az akciók a tervek szerint a következő hat hónapban lesznek érvényesek.

A rendszerhez kassai, nagymihályi, iglói, valamint tőketerebesi szolgáltatások, sportszerüzletek, fitnesztermek, szórakoztató központok, ékszer- és telefonüzletek, autómosók, éttermek, kávézók, valamint hotelek is csatlakoztak. További jó hír, hogy már az első adaggal beoltottak is igényelhetik a kedvezményeket.