Kassa Megye Önkormányzata ma megnyitotta a Europe Direct Košice információs központ irodáját a Fő utca 48-as szám alatt (a Kassa Régió Turizmus helyiségében). Az irodát bárki felkeresheti, aki szeretne többet megtudni az EU-ról.

A Europe Direct információs központok az Európai Unió olyan eszközeinek egyikei, amelyek információkkal szolgálnak az uniós jogokról és prioritásokról, valamint ezzel egyúttal egy közvetítő funkciót is ellátnak az unió és a régióinak lakosai között. Szlovákiában 11 városban 12 ilyen központ működik, az egyik iroda ebből Kassa megyében található.

„Az új irodának köszönhetően Kelet-Szlovákia lakosainak jobb hozzáférése lesz az Európai Unióhoz kapcsolódó információkhoz. Mivel egyenesen a városközpontban fog székelni, könnyen elérhető lesz a nyilvánosság számára. Egy olyan országcsoportosulás részei vagyunk, amelynek lehetősége van egymással való együttműködésre, az egymás közötti üzletek lebonyolítására, valamint arra is, hogy úgy védje a demokrácia pilléreit, ahogy sehol máshol a világon nem nyílik rá lehetőség. Az információs központ arra ad teret, hogy az emberek tudomást szerezhessenek az EU által nyújtott előnyökről, történelemről, valamint egyéb lehetőségekről.” – nyilatkozta az esemény kapcsán Rastislav Trnka megyeelnök.

A megye az irodát egészen 2025-ig fogja üzemeltetni, ahol a lakosok publikációkat, valamint az Európai Uniót illető összes kérdésükre választ kaphatnak. Ezen felül pedig segítséget igényelhetnek az egyes jogszabályokat és EU szerveket illető információk keresésénél.