Termelői piaccsarnokot építenének a Kohászati Szakközépiskola volt területén Saca városrészben. Az egész évben fedett csarnok megépítését a jelenleg kihasználatlan területen a City Building névű cég bonyolítaná le, a már meglévő szupermarket szomszédságában, megnyitását 2019 nyarára tervezve.

szerkesztő: Filip Orsolya

„A Termelői piac fő célja a friss és minőségi termékek kínálata, mint a húsfélék, sajtok, tojás, gyümölcsök, zöldségek, méz, illetve további más élelmiszereké. A bevásárlás mellett a vendégeknek lehetőségük nyílna egy ebéd vagy egy csésze friss kávé elfogyasztására is.” – mutatja be a projektet Maroš Seňo, a Nová Šaca névű vállalat ügyvezető igazgatója.

A befektető információi szerint jelenleg zajlik az építési engedélyezési eljárás folyamata, valamint a további az építészeti-műszaki tervdokumentáció előkészítése. „Már megszólítottuk az olyan kassai, illetve eperjesi régióbéli termelőket és piaci árusokat, akiknek érdekeltsége lenne abban, hogy termékeiket a jövőbeli piaccsarnokban árusítsák.” – magyarázza Seňo, majd hozzáteszi, hogy az építési munkálatokat már a jövő év elején szeretnék elkezdeni. A piaccsarnok mellett egyúttal egy 93 férőhelyes parkoló is épülne, valamint egy új bekötőút megépítésével is számolnak, amely rácsatlakozna az Učňovská utcára.

A csarnok megépítésére külföldi minták szolgáltak inspirációként, míg Szlovákiában ezen a területen a pozsonyi Fresh Market számít úttörőnek. Seňo szerint a sacai piac a pozsonyitól eltérően, ahol a gasztronómia dominál, inkább a friss gyümölcsök és zöldségek árusítására fókuszál majd, viszont ugyanúgy számolnak éttermek megnyitásával is.

Forrás: Kosice: dnes, TREND reality

A borítókép csak illusztráció.