Ma reggel 7 óra előtt súlyos baleset történt a Gálszécsi úton a városközpont irányába, amikor is egy taxi az egyik buszmegállóban várakozó utasok közé csapódott.

A városi mentőszolgálat szóvivője szerint a taxi 51 éves sofőrje már nem mutatott életjeleket, amikor a mentők kiérkeztek. Megpróbálták újraéleszteni, de nem sikerült. A baleset során megsérült egy 47 és egy 48 éves nő, akiket számos súlyos fej-, illetve a testük alsó részén ért sérüléssel az SNP sugárúton levő Louis Pasteur Egyetemi Kórházba szállítottak. A tűzoltók szerint az egyik sérült beszorult az autó és a buszmegálló közé, ahonnan ki kellett szabadítaniuk, míg a másikra az autó mellett találtak rá.

A baleset körülményeit a rendőrség vizsgálja, ezzel szemben a közösségi oldalakon terjedő vélemények szerint a sofőr valószínűleg infarktust kaphatott és ez okozta a tragédiát. Más források azt is hozzáteszik, hogy ez volt az első napja munkahelyén.

A sofőr egy Citroën Spacetourer típusú autót vezetett. A taxivállalat nem kívánt nyilatkozni az ügyben. A kollégái elmondása szerint a férfi már évek óta taxisofőrként dolgozott, különböző vállalatoknál.

Forrás: Košice: dnes, Korzár Košice

Borítókép: Jakub Varga, Facebook: Dopravný servis KE