Tegnap érkezett a hír, miszerint Marek Krajčí egészségügyi miniszter leváltotta a Szív- és Érrendszeri Megbetegedések Kelet-szlovákiai Intézetének (VÚSCH) igazgatóját, František Sabolt, aki 2009-től töltötte be ezt a pozíciót. A miniszter a helyére Anton Jurát nevezte ki, aki korábban többek között a U.S.Steel emberi erőforrások osztályának elnökhelyetteseként dolgozott. Krajčí szerint kiváló szakember a krízismenedzsment területén.

Sabol elmondása szerint Krajčí nem indokolta meg a döntését, amely előtt ugyanígy értetlenül áll Jaroslav Polaček, a város főpolgármestere is. Ahogyan a fotón is látni, tegnap este az alkalmazottak transzparensekkel tiltakoznak Sabol leváltása ellen.

Forrás: aktuality.sk

„Ez az információ sokkolt és mélyen érintett minket mind személyesen, mind pedig szakmai szempontból. Ezért is gyűltünk itt össze, hogy kifejezzük a volt igazgató iránti támogatásunkat.”

– nyilatkozta az aktuality.sk hírportálnak Ján Luczy, a felügyelő bizottság egyik tagja.

František Sabol mellett ugyanígy kiáll Jaroslav Polaček és Daniel Pella, a P. J. Šafárik Egyetem Orvosi Karának dékánja is, aki kijelentette, hogy nagyon sajnálja a történteket, mivel az intézmény kiváló tanulási lehetőséget biztosított a hallgatóknak.

Forrás, képek: aktuality.sk