A Wood & Company bank tulajdonába került a Kosit Rt. részvényeinek 66 százaléka. Noha a kassai hulladékgazdálkodó vállalat 28 millió eurós támogatással a koksóbaksai hulladékégetőt még felújította, 2013 augusztusától már nyílt titok volt, hogy a részvények többségének olasz tulajdonosa be akarja fejezni itteni vállalkozását. Az olaszok a részvények 66%- át 14 millió eurónyi vételáron fel is ajánlották Kassa városának – ami a részvények 34 %-át bírja – de nem élt az elővásárlási jogával, arra hivatkozván, hogy nincs fedezete rá.
Alberto Gerotto, az olasz részvényesek képviselője közölte, hogy a nemzetközi tendert Kassa város képviselőtestületének döntése után írták ki, melyet a Wood & Company bank nyert meg. Ľubomír Šoltýs, a Wood & Company bank pozsonyi kirendeltségének igazgatója mindenkit azzal nyugtatott, hogy Kassán a tulajdonoscsere ellenére 2021-ig minden az eddig megszokott rend szerint fog működni úgy, ahogy azt a részvénytársaság és a város között kötött szerződés meghatározza.

Archív felvételek a hulladékfeldolgozóról:

A Kosit Rt. 2001. február 21-én jött létre és magas szakmai szinten biztosítja a negyedmillió lakosú Kassa háztartási hulladékának összegyűjtését (évente több mint 80 000 tonna), szelektív kezelését, a megmaradt hulladék elégetését. Mindezeken kívül a város úthálózatának téli és nyári kezelését, karbantartását is biztosítja több mint 400 alkalmazottjának köszönhetően.

/szák/