A Kassai Állatkert a város északi hegyvidékes részén található, ami ilyenkor ősszel még varázslatosabb. Mivel Szlovákiában ez az állatkert rendelkezik a legnagyobb területtel – mintegy három négyzetkilométerrel -, így itt a vadak kifutója is tágas. Okkal mondható, hogy ide mindig érdemes kilátogatni, mert állandóan számos újdonsággal várják az érdeklődőket. Október elején is új állatokat szereztek be, de a régebbi állomány is több újszülött jövevénnyel lett gazdagabb.A kassai vadaspark a lengyelországi toronyi állatkerttől kapta ajándékba a rasztásszőrü Wallisi- kecskét , mint ahogy a Lori- papagájokat is.

„A többi papagájtól abban különböznek, hogy a főtáplálékuk nem a magok. Ők virágnektár esznek. Rajtuk kívül hoztunk még egy nagyon szép korál kígyót is.” Árulta el portálunknak Erich Kočner, az állatkert igazgatója.

A korál kígyóval való érintkezés teljesen biztonságos, ezért főleg a gyermekek zoológiai oktatásánál nyújt majd nagy segítséget. A szlovákiai állatkertek közül egyedül a kassainak sikerült szaporítani a krokodilusokat. A két fiókát – a szüleiktől elkülönítve – ebben a terráriumban bárki megtekintheti. A napokban jött világra a 14.-ik zebra csikó is. A kassai állatkert ősszel és télen is várja a látogatókat.