A rendőrség már hosszabb ideje dolgozott az ügy felderítésén, mely során a kábítószer-kereskedőket figyelte. Pénteken, október 24-én a készenléti rendőrség speciális egysége összesen 5 kg marihuánát foglalt le és 6 személyt vett őrizetbe.
A Bajzová utcán lévő lakóház második emeleti lakásának ajtaját betörve letartóztatta a lakás bérlőjét, az állítólagos drogdílert, továbbá lefoglalt egy kilogramnyi marihuánát is. Az őrizetbe vett Jozef (24), aki a lakást barátnőjével bérelte, az egyik kassai szórakozóhely tulajdonosa. A rendőröknek 4 órába telt, míg az egész lakást és pincét átkutatták.

„Rengeteg rendőr érkezett a helyszínre. Végre valaki rendet tesz, a város ezen részén az ilyen kétes személyek sorban bérelték ki a lakásokat,” ‒ mondta az utca egyik lakója.

A rendőrök az Óvárosban (Staré mesto) és a Tihanyi lakótelepen (Ťahanovce) végrehajtott hat házkutatás során nemcsak kábítószert, de pénzt is találtak. Értesüléseink szerint a Bajzová utcai lakásban 4000 € volt kisebb címletű bankjegyekben és érmekben. A nyomozás során kiderült, hogy a dílerbanda vezetője Jozef volt, aki ellen a rendőrség régebben kábítószeres bűncselekmény vádjával indított eljárást, azonban a férfi közkegyelmi mentesítést kapott.

50 ezer adagot adtak volna el

A kábítószerbanda a városban árulta volna a marihuánát. A tettesek az éjszakát vizsgálati fogságban töltötték, 10-től 15 évig terjedő börtönbüntetés vár rájuk. Az eljárás még folyamatban van, mely során a lefoglalt vadkendert is kivizsgálják.
5 kilogrammnyi marihuánából körülbelül 50 ezer kábítószeradagot lehet készíteni. A vizsgálat kimutatja, milyen minőségű a vadkender, ennek alapján határozzák majd meg a kábítószer árát. A marihuána ára 2-10 € között mozog, így a minimális ár esetében a tettesek körülbelül 100 000 €-t kaszálhattak volna.
A rendőrség egyenlőre nem nyilatkozik az ügyben.

forrás: korzár.sk