Teknősök, leguánok, anakondák, pitonok és agamok – új állatsimogatót és oktatóközpontot nyitott a Kassai Állatkert Kassa belvárosában.  A beruházás eddigi összköltségét – az európai uniós források felhasználásával együtt – legfeljebb 50 ezer euróra becsülte Erich Kočner, az állatkert igazgatója. A felújítás része volt az épület új kerítése is, amelyet az eredeti alapján újra öntötték.

A Thália Színház szomszédságában – ebben az 1903-ban épült eklektikus stílusú műemlék épületben nyitotta meg a kassai állatkert, a kihelyezett állatsimogatóját. Ez az első olyan jellegű létesítmény Szlovákiában, ahol állandó terrárium kiállítás és oktatóközpont található. Eddig is volt olyan tanár, aki tartott rendhagyó biológia órát a vadasparkban – ami távol esik a városközponttól -, de az új létesítmény viszont most már bárhonan könnyen megközelíthető. 

Ez az épület főleg oktatási célokat fog szolgálni. Interaktív tanterem található benne, melyben komfortosan tartható meg a zoológiai óra egy osztály, vagy egy 25-30 fős csoport számára. Ehhez kapcsolódik egy másik helység is a terrárium kiállítással. Tette hozzá Erich Kočner az Állatkert igazgatója.

Ezt az 1 kilós óriás varangyot ugyan nem lehet megsimogatni,

viszont számos olyan gyíkot, kígyót, teknőst foghatnak meg a gyerekek, amelyek jámborak és bírják a gyerkőcök érdeklődését. Az oktatóközpont kínálata folyamatosan bővül majd. A közeljövőben fogják átadni az akvarisztikai részleget.