Kassa megye vezetése fontosnak tartja és anyagilag is támogatja a városközi autóbuszjáratok fejlesztését. A közelmúltban Nagymihály, Tőketerebes és Szobránc körzetében 10 új autóbuszt soroltak be a menetrend szerinti járatokba.

Ivan László, az Arriva Szlovákia vezérigzgatójának, valamint Rastislav Trnka, Kassa megye elnökének jelenlétében ma Nagymihályban további tíz  SOR C 10,5- ös tipusú, Iveco Euro 6 motorral ellátott új autóbuszt állítottak be a közlekedési rendszerbe. Amint azt Anna Terezková, a megye szóvivője portálunk tudtára adta, ezek az autóbuszok mind korszerű információs rendszerrel és kilimatizációval  vannak felszerelve, az utasok számára pedig 41 ülőhely és 32 állóhely van. Kassa megyében decembertől összesen 18 ilyen új autóbusz teszi kényelmesebbé az utat a városközi közlekedésben.

Gejza Sačko, az Arriva Michalovce vezérigzagtója közölte, hogy a fejlesztéseknek köszönhetően a Kassa megyében közlekedő autóbuszaik átlagéletkora 8,1 évre csökkent le, ami nagyon jó eredménynek mondható. Ehhez azt is hozzá tette, hogy az itt közlekedő autóbuszoknak több mint a fele ingyenes WiFi elérhetőséggel van felszerelve, és ezekben az autóbuszokban a klimatizáció is megoldott.

/sz/