Új trolibuszok beszerzésére pályázik a Kassa Városi Tömegközlekedési Vállalat, mely korábban megszüntette volna a trolibusz-közlekedést.

Ismét megpróbálkozik az új trolibuszok beszerzésével a Kassa Városi Tömegközlekedési Vállalat – döntött erről  hétfőn a városi közgyűlés. A határozat értelmében az európai alapokból származó vissza nem térítendő támogatásra pályázik a tömegközlekedési vállalat, mely 1,8 tized millió eurót költene a három új trolibusz megvásárlására. A vállalat már korábban is részt vett egy ilyen pályázaton, de a környezetvédelmi minisztérium elutasította a támogatást, mivel a támogatásra vonatkozó kérvényt még a versenypályázat meghirdetése előtt beküldték. Akkor négy trolibuszt vásároltak volna, több mint 2,1 tized millió euróért. Az, hogy ki hibázott nem derült ki, de a tájékoztatások szerint a projektet kidolgozó eperjesi cég is felelős érte. A tegnapi közgyűlésen többen szóvá tették, hogy az új pályázatot is ez az eperjesi cég dolgozza ki. A tömegközlekedési vállalat jelenlévő munkatársa ezzel kapcsolatban elmondta, az eperjesi cég, mely az első pályázatban formális hibákat követett el, ismét jelentkezett a feladatra, és most szimbolikus egy euróért vállalta a munka elvégzését.

A tervezett trolibusz beszerzés azért is érdekes, mert 2012-ben a város tulajdonában lévő tömegközlekedési vállalat menedzsmentje kidolgozott egy a vállalat súlyos anyagi gondjainak orvoslására vonatkozó javaslatcsomagot, melyben a trolibuszjáratok kiiktatása szerepelt. A közlekedési vállalat utoljára 1999-ben vásárolt új trolibuszokat. Tavaly közel 235 ezer eurót fordítottak a trolibuszok javítására és üzemeltetésére, és további 104 ezer eurót az alkatrészek beszerzésére.

(mmi)

Kapcsolódó link: http://amikassa.sk/nem-kaphat-penzt-uj-trolibuszok-vasarlasara-kassa-varos-kozlekedesi-vallalata/

Ütött kopott régi trolik, ilyenek közlekednek ma a városban: