Pénteken részleges lezárásra kerül az SNP sugárút és a Tarcai utca kereszteződése a Magisztrátus előtt, útburkolatcsere miatt.

A lezárás a következő útszakaszokat érinti: az SNP sugárúton az új kórház felől a Szepsi út felé és visszafelé, a Tarcai utcában, a Galéria bevásárlóközponttól a Poprádi utca irányába. A balra irányuló letérő sávokban sem lehet majd közlekedni, azokban, melyeken keresztül villamossínek vezetnek.

Ennek értelmében tehát használhatóak lesznek a kereszteződés szélein található jobbra irányuló letérő sávok – az SNP sugárúttól a Tarcai utcán a Galéria felé (a Szepsi úttól) és a Poprádi utca felé (az új kórháztól), valamint a Tarcai utcától az SNP sugárútra – a Galéria felől az Új kórház irányába és a Poprádi utcától a Szepsi út felé.

Amennyiben az időjárás engedni fogja, a munkálatokat szombat délelőttig befejezik.

A Rastislav utca sem marad ki a munkálatokból

Péntek délben megkezdődik az útburkolat cseréje a Rastislav utcában is, körülbelül 110 méteres hosszúságban fognak javítani egy sávnyi szelességű utat. A szóban forgó szakasz a Paulíny utcától a Rastislav utca és a Déli sugárút kereszteződésének irányába húzódik. A bal letérő sáv (a Gömöri utcától a Déli sugárútig) le lesz rövidítve, mivel itt fog folyni a szembe irányuló forgalom a Rastislav – Gömöri utcák kereszteződésének (a régi kórház mellett) irányából a Déli sugárút felé.

Az útépítők fokozott figyelemre intik az autósokat, illetve arra kérik őket, hogy amennyiben lehet, kerüljék el a problémás szakaszokat megelőzve ezzel a baleseteket. A forgalombeli változások hordozható közúti jelzőtáblákkal lesznek jelölve.

Forrás: Kassai Magisztrátus