Újra fókák tartásával próbálkozik a kassai állatkert, miután a múlt éven a Cák és Gek névre hallgató fókáik elhunytak. A Svédországból és Németországból érkezett Évi és Lukas névre keresztelt borjú fókák a négy napig tartó utazás után szerencsésen megérkeztek Kassára, és már birtokba is vették az új medencét. A fókák egyelőre nagyon óvatosak, még etetéskor sem mernek előjönni a vízből. Akár két hónapig is eltarthat mire új környezetüket megszokják.

,,Az ember azt gondolná, hogy nem tudnak bántani, de ők is ugyanolyan vadállatok, mint az előző fókáink. Az új fókákban a vadaspark nagy reményt fektet szeretnék, ha idővel szaporodnának A jövőbe tekintve nagyon örülnénk, ha Éviből anyuka lenne, hiszen új párjával, Lukassal  egy medencében úszkál és egy napon is születtek,” – mondta portálunknak Erich Kočner, a kassai állatkert igazgatója.

Az állatkert úgy tervezi, hogy idén még egy fókát beszerez. A fókák a látványetetést valószínűleg nyárra megtanulják, hiszen itt-ott már előbukkannak a vízből. A vadaspark egész évben látogatható.