A legnagyobb felvidéki ifjúsági rendezvény elhagyja a krasznahorkaváraljai kempinget, és 2016-ban visszatér a születésének bölcsőt adó gombaszögi völgybe. Ahogy az elmúlt években, idén is két járás lakói ingyenes belépővel vehetnek részt a táborban. Kedvezményes jegyeket már most is lehet váltani.

Mivel a krasznahorkai önkormányzat a tábornak eddig otthont adó kemping fejlesztését nem tudja vállalni, a terület átruházását pedig nem támogatta, a tábor költözni kényszerült. A táborszervezők célként tűzték ki, hogy a rendezvény továbbra is Kelet-Szlovákiában legyen. Ezen a vidéken ugyanis nagy megtartó erőt és egyben a gazdaságot is élénkítő programot jelentenek a közéleti-kulturális rendezvények. Több lehetséges helyszín szemrevételezése után világossá vált, hogy a tábor nevét is adó gombaszögi völgy a legalkalmasabb a rendezvény további megvalósítására. A Bethlen Gábor Alap hathatós támogatásával a szervezésben eddig is oroszlánrészt vállaló Sine Metu polgári társulás decemberben megvásárolta a történelmi gyökerekkel rendelkező területet.

A régi-új helyszín, Gombaszög adott otthont 1928-ban az első tábornak, és már a következő nyáron újra várni fogja a részvevőket.

A tervek szerint a gombaszögi szervező csapat közösen újítja majd fel az új otthont, hogy a tábor évről évre növekedni és fejlődni tudjon illetve valódi, kényelmes otthona legyen a rendezvénynek.

Ahogy az elmúlt években, a tábor szervezői egy különleges kedvezményt kínálnak fel két kiemelt, magyarok lakta járásnak. Idén a Lévai és a Tőketerebesi járás lakói örülhetnek az ingyenes belépőjegyeknek. Az említett régiók lakói személyigazolványuk felmutatásával igényelhetik az ingyenes jegyet.  Aki pedig a rendezvény honlapján, a www.gombaszog.sk oldalon elővételben 2015 december 31-ig megváltja belépőjét, az kedvezményesen, 29 euróért vehet részt a táborban, amely 2016. július 12. és 18. között kerül megrendezésre. Az érdeklődők további információkat a rendezvény honlapján és Facebook oldalán találnak.