A jövő héten megkezdődik az Angels aréna régóta halogatott felújítása, ma ugyanis Jaroslav Polaček aláírta a kivitelező céggel az erről szóló szerződést. A legolcsóbb, 2 637 000 eurós árajánlattal a Betpres nevű varannói cég nyerte meg a közberszezési pályázatot, amelyre összesen kilenc kivitelező jelentkezett.

A rekonstrukció a tervek szerint 18 hónapot vesz majd igénybe, befejeztével pedig a sportcsarnokot sportolók, sportklubok, ifjúsági sportszervezetek, valamint iskolák is használhatják majd. Ezt pedig olyan sportokra, mint a kosárlabda, röplabda, futsal, sportlövészet, karate, MMA, taekwondo, floorball vagy akár kickbox is. Emellett azonban kulturális és társasági rendezvények megrendezésére is szeretnék használni.

Az egykori istálló épülete részben visszakapja az eredeti külsejét, tehát hasonlóan fog kinézni, ahogy a múlt évszázad felében. Tekintve, hogy nemzeti műemlékről van szó, a felújítás menetéhez szükség volt a műemlékvédelmi hivatal szakvéleményére is.

A felújítás munkálatok során teljes egészében lecserélik a lelátót, az új 846 férőhelyes lesz. Ezen felül új öltözők is helyet kapnak az épületben, amelyek a sportolók részére fognak szolgálni, természetesen új zuhanyzókat és mosdókat is kapnak. Emellett új helyiségekkel bővítik a csarnok alkalmazottai számára, és felújítják a nézők számára szolgáló mosdókat is. Az öltözök felett egy ún antidopping helyiség létesül zuhanyzóval, valamint egy konyhával ellátott iroda. A bejáratnál egy 24 férőhelyes kávézó kerül kialakításra, amely egy kis galériát is magába foglal a meccsek nézéséhez.

A munkálatok során korlátozva lesznek a volt laktanyától a Moyzes utca felé irányuló parkolók.