Szitas Veronika: Egy Kassai Lány Új Élete a Farmon

Szitás Veronika egy tipikus, 20-as éveiben járó városi lány, aki a pandémia idején merész döntést hozott: feladta a városi életet. Kassa városától alig félórányira, Bodvavendégiben vásárolt egy parasztházat, és köré egy varázslatos farmot teremtett, tele állatokkal. Azóta Veronika állatfarmja 77 jószággal gyarapodott. Az állattartás nemcsak a városiak számára jelent kihívást; Veronika ma már egy farfekvéses kecske ellésével is megbirkózik. Ismerjék meg a fiatal, csinos farmer lány történetét, aki bátran szembenézett a vidéki élet kihívásaival és sikereket ér el új életében.

Egy Városi Lány Vidéken

Szitás Veronika saját bevallása szerint összetett személyiség, aki városból érkezett vidékre. Bár még mindig keresi önmagát, biztos abban, hogy amit csinál, azt szívből teszi. Kassa után a Bodvavendégiben találta meg eddigi élete legnyugodtabb éveit. Három évvel ezelőtt vásárolt egy régi falusi házat, amelynek alapjai több évtizedre nyúlnak vissza. Az első lépései között volt, hogy mentett tyúkokat vásároljon egy farmról, hogy megmentse őket a biztos pusztulástól.

a film az RTVS magyar nyelvű adásának készült: (27:28) https://www.rtvs.sk/televizia/archiv/18689/471533

Az Állattartás Kihívásai és Szépségei

Veronika az állatokkal való törődés során számos tapasztalatot szerzett. A tyúkok mentése és gondozása mellett kecsketartással is foglalkozik, amely nagy kihívást jelentett számára. A kecskékkel való első találkozáskor azt hitték a szomszédok, hogy ez csak egy múló hóbort lesz számára. Azonban az idő múlásával bebizonyította, hogy komolyan veszi a farm életét.

A Kecskeszülések Tapasztalatai

Veronika első kecskeszülése különösen emlékezetes volt számára. Bár kezdetben gusztustalannak és ijesztőnek találta, a későbbi tapasztalatok során egyre magabiztosabbá vált. A legnehezebb esetben farfekvéses kecskét kellett világra segítenie, ami hatalmas próbatétel volt számára. Az ösztöneire hallgatva sikerült megmentenie az anyaállatot és kicsinyét is.

A Farm Mint Motiváció

Veronika számára a farm nem csak egy munkahely, hanem az életének egy fontos motivációja is. Az állatok iránti szeretet és gondoskodás mindennapi örömet és célt ad neki. Minden nap korán kel, hogy gondoskodjon 77 állatáról, akik viszonozzák a törődést és a szeretetet. A városi élettel összehasonlítva Veronika úgy érzi, hogy az állatokkal való munka sokkal kielégítőbb és stresszmentesebb.

Jövőbeli Tervek

Veronika tervei között szerepel a farm további fejlesztése. Egy családias hangulatú farmot szeretne kialakítani, ahol az állatok összhangban élnek egymással. Álmai között szerepel egy kacsaúsztató és egy mini halastó létrehozása is. A parasztházat is szeretné lakhatóvá tenni, megőrizve annak régi falusi stílusát.

Szitás Veronika története inspiráló példa arra, hogyan lehet a városi életet egy teljesen új, vidéki életformára cserélni, és abban sikeresen helytállni. Az állatokkal való törődés és a farm életének kihívásai ellenére Veronika boldogan és elégedetten él új otthonában.