Jelöltjavaslatokat vár a Kelet-Szlovákia metropolisz magisztrátusa a Kassa városi-, valamint a Főpolgármesteri díjra. Az egyéni és csoportos nevezések közül kiválasztottaknak májusban a Kassa városnap alkalmából adják majd át az elismerést.

A díjazottakat olyan egyéni személyek illetve csoportok közül választják, akiknek kiemelkedő az alkotói tevékenységük, jelentős eredményeket és rendkívüli érdemeket értek el tudományos, műszaki, kulturális, művészeti, sport, publicisztikai vagy közérdekű tevékenységükkel. Kassa város díját évente tíz egyéni díjazott és három csoport kapja a városi önkormányzat döntése alapján. A Kassa főpolgármestere díjával jutalmazottakat a főpolgármester választja majd ki. Ezt a díjat pedig tizenöt magánszemély és három csoport kaphatja meg.

A jelölteket a városvezetőség, a városi képviselők, Kassa egyes városrészei önkormányzati képviselete, polgári társulások, humanitárius-, kulturális-, egyházi-, művészeti-, tudományos-, oktatási-, vállalkozói- és sportszervezetek, valamint a kassai lakosok is beterjeszthetik.  A javaslat pontos feltételeit a magisztrátus weboldalán találják meg az érdeklődők.

Aki a Kassa városi díjra akar jelöltjavaslatot tenni, 2020. január 13-ig teheti azt meg. A főpolgármesteri díjra való jelölés határideje pedig 2020.március 16. (ke)