Kassán a Dargói Hősök lakótelep keleti oldalán, Kassaújfalutól pedig déli irányban a közelmúltban új üzletközpontokat nyitottak meg, melyek közelében már korábban két lakóközpont is felépült. Sajnos az új üzletközpontokat eddig csak személygépkocsival lehetett megközelíteni, mert járdák kiépítéséről a tervezők érthetetlen okból valahogy megfeledkeztek.
A kialakult helyzeten 2020 január 1-től a Kassai Tömegközlekedési Vállalat /DPMK/ úgy próbál meg segíteni, hogy 35-ös számmal egy új autóbuszjáratot indít, mely az utasokat nem csak az üzletközpontokhoz, hanem az óvárosból az új lakótelepekig, illetve onnan vissza is szállítani fogja.

A 35-ös autóbusz a Lingov –  Darg. Hrdinov, miestný úrad – Zelená stráň – Obchodné centrá – Zelená stráň – Heringeš – Sečovská – Bosáková – Palackého – Námestie osloboditeľov útvonalon a felsorolt megállóhelyeket érintve fog közlekedni.

A 35-ös autóbusz munkanapokon 30 perces, a hétvégeken és ünnepnapokon 60 perces intervallumokban fogja szállítani az utasokat.

/sz/