Húsz millió euró anyagi támogatást kap Kassa megye az államtól a területén lévő II. és III. osztályú utak és hidak javítására – erről a kormány legutóbbi ülésén döntöttek.

Rastislav Trnka, a megye elnöke elmondta, hogy Szlovákiában a Kassai kerületben van a legkevesebb autópálya és gyorsforgalmi út. Az Iglói és a Gölnici járásban például I. osztályú útból még egy kilométernyi szakasz sincs. Mindezek következtében ebben a megyében a közúti forgalom főleg a II. és III. osztályú utakon történik. Több olyan útvonal van, ahol naponta 15 ezer gépjármű halad át.

Kassa megye tulajdonában csaknem kétezer kilométernyi alsóbb rendű út van, melyből 390 kilométernyi szakasz már nagyon rossz, balesetveszélyes állapotba került. Hasonló helyzetben vannak a hidak is. A 658 híd nagyobb része még közvetlenül a második világháború utáni időszakban épült, és ezek állapota is sürgős beavatkozás után kiált- sorolta az elnök.
Kassa megye ezekre a halaszthatatlan munkák elvégzésére az előző kormánytól nem kapott anyagi támogatást – jegyezte meg Rastislav Trnka.

/sz/