A Thália Színház kiállítótermében 2019. január végéig tekinthető meg az
elmúlt 100 év kassai magyar rendezvényeit bemutató fotókiállítás.

A Csemadok Kassai Városi Választmánya által összegyűjtött és kiállítássá
rendezett képanyag segítségével a város magyarságának mikro-történelme
rajzolódik ki. A többségében amatőr fotósok által készített fényképeken énekkarok fellépései, műkedvelő színházi bemutatók, író-olvasó találkozók, koncertek, gyermekfoglalkozások, bálok  elevenednek meg.

A kiállítás hétköznapokon 9:00-től 15:30-ig látogatható, az alábbi telefonszámon történő bejelentkezés után: +421  949 142 187, illetve minden Thália Színházbeli előadás alkalmával a  portaszolgálat kérésre kinyitja a kiállítást. Aki veszi a fáradtságot, és ellátogat a kiállításra, nagy valószínűséggel megtalálja magát, vagy hozzátartozóját a képeken. Ez a kiállítás nem a vége, hanem a  kezdete egy folyamatnak, hisz a szervezők továbbra is várják az elmúlt  évtizedek magyar rendezvényein készült fényképeket. A fotókat az  alábbi elérhetőségen lehet feltölteni:  http://www.kassacsemadok.eu/foto-feltoeltes/, vagy személyesen bevinni a Csemadok Kovács utca 38. szám alatti irodájába.

A kibővített képanyag jövő év  elejétől a kassai Csemadok weblapján lesz elérhető. A kiállítás és a  webes alkalmazás megvalósítását a szlovákiai Kisebbségi Kulturális
Alap (Kultminor) támogatta.

Köteles Szabolcs