Április 4-én sikeresen lezajlott a jövendőbeli kis elsősök beíratása a kassai Márai Sándor Magyar Tanítási Nyelvű Gimnázium és Alapiskolába. Akárcsak az elmúlt években a gyerekek a Žizka, a Szádellő és a Turgenev utcai óvodából érkeztek, de az előző évekkel ellentétben a járványügyi helyzet miatt az idén nem járhattak az úgynevezett „iskolakóstolgatóba“, ehelyett az elsős tanító nénik – Tóth Zsóka és Gablyasz Borsos Kornélia látogattak hozzájuk havonta az óvodába különböző foglalkozásokat tartani. Mivel a gyerekek még nem ismerték leendő iskolájukat, ezért kíváncsian nézegették az új környezet, de nagyon hamar megbarátkoztak vele.


Csurkó Éva igazgató sok szeretettel köszöntötte a leendő elsősöket és szüleiket.Megköszönte a bizalmat, hogy gyermekeik számára a Márai Alapiskolát választották. Hangsúlyozta, hogy az anyanyelvi oktatás az ismeretszerzés leghatékonyabb módja, hiszen az anyanyelvén képes mindenki leghamarabb megtanulni mindent, beleértve az idegen nyelveket is. Elmondta, hogy a Márai a generációk iskolája, mivel sok leendő elsősnek már a szülei, vagy akár a nagyszülei is ebben az intézményben koptatták a padot. Az iskola hagyományosan az igényes oktatáshoz ragaszkodik, de szeretetteljes, családias és biztonságos környezetben. Ez utóbbit szolgálja majd szeptembertől a Rákóczi Szövetség által biztosított iskolabusz is, amely a szülők dolgát megkönnyítve a környező településekről fogja az iskolába és haza szállítani a diákokat.

Miután az iskola igazgató helyettese Sirilo Eszter ismertette a beíratással kapcsolatos teendőket, és megkezdődött a tényleges beíratás, a gyerekek elvonultak az elsős tanító nénikkel ötpróbázni, ahol ismerkedési,-együttműködési- és ügyességfejlesztő játékokat játszottak.

Tóth Mónika