Kassán a város igazgatása alá tartozó óvodák többsége nyitva van – jelentette ki a magisztrátus szóvivője, Vladimír Fabian. Ezek az intézmények olyan gyermekek számára elérhetőek, akiknek szülei a frontvonalban dolgoznak, vagy munkájuk nem teszi lehetővé a home office-ban való működést. Fabian hozzátette, hogy a jövő héten is hasonlóképpen szeretnék működtetni ezeket az intézményeket.

Az 56 óvodából jelenleg 53 van nyitva, a magisztrátus információi szerint a telítettségük körülbelül a 18 %-ot közelíti meg. A gyermekek alacsony létszáma miatt jelenleg a kassaújfalui (Poľná utca), az abaszéplaki (Žiacká utca) és a Luník XI-en található óvodák vannak zárva.

A város nem rendelheti el a COVID-19 megbetegedésre való tesztelést sem a pedagógiai és a nem pedagógiai alkalmazottak számára, viszont ajánlott számukra a rendszeres részvétel. Az óvodákban ugyanúgy betartják a kormány rendeleteit és óvintézkedéseit, a regionális közegészségügyi hivatal pedig rendszeresen ellenőrzi az épületeket – jegyezte meg végezetül a szóvivő.

Forrás: Košice:dnes, a borítókép csak illusztráció