Több mint fél évig tartó tárgyalások és egyeztetések után december 10-én a magyarországi Arago Holding 31 százalékos, meghatározónak mondható tulajdonrészt szerzett az FC Košice futballklubban. Dušan Trnka, az FC Košice elnöke fontos lépésnek tartja a magyar fél döntését:

Nagyon örülünk magyar partnereinknek. Ez kedvező jelzés klubunknak, és fontos lépés az anyagi háttér biztosításában. A magyar tulajdonosok ráadásul hozzák magukkal azt a tapasztalatot, amelyet az új, modern miskolci stadion üzemeltetése során eddig szereztek. Együtt dolgozunk, hogy a kassai futball ismét méltó legyen korábbi sikereihez“- szögezte le.

 Az FC Košice jelenlegi cégformájában 2018-tól működik. Futballcsapata jelenleg a szlovák bajnokság második osztályában szerepel és 16 pontjával a 9. helyen várja a tavaszi meccseket a tizenhat csapatos ligában. A cél az, hogy minél előbb újra az első ligában játszhassanak. Sántha Gergely a megállapodásukat szentesítő aláírás után így nyilatkozott:

Kassai szerepvállalásunkat több tényező alátámasztotta, de leginkább tulajdonostársaink elhivatottsága, a klub jelentős hagyományai, valamint Kassa és vonzáskörzetének sportban rejlő lehetőségei miatt született meg a döntés az Arago Holding üzletvásárlásáról. Miskolc és Kassa földrajzi közelsége, testvérvárosi kapcsolata, közös kulturális, valamint sportmúltja csak ráadás volt.

/sz/