A Márai Sándor Magyar Tanítási Nyelvű Gimnázium és Alapiskola karácsonyra való ráhangolódásának csúcspontja az a hangverseny volt, mely december 17-én, 17.00 órai kezdettel  a református templomban került megrendezésre “Egy doboz bonbon“ című műsorával.

Az ünnepi délutánt jelenlétével megtisztelte Gris Emese Diána, Magyarország Kassai Főkonzulátusának konzulja is. Orémus Zoltán református lelkész meghitt köszöntője nyitotta meg az ünnepi eseményt, majd a legkisebbek – a Kicsinyek Kórusa következett. A templom áhítatos csöndje egyszerre a picik csilingelő hangocskáival lett tele. Ezután az iskola betlehemes csoportjának előadására került sor. A gyerekek közreműködésével megismerhettük Jézus születésének történetét. Ezt követően  ismét az énekkaroké és a KGSzT diákszínpadé volt a főszerep. Fellépett a Márai  – koncertek és versenyek sorát megjárta két „idősebb“ diákokból álló  énekkar – Csengettyű Gyermekkórusa, valamint  Leány-és Ifjúsági Vegyeskara is. A diákszínpad előadásában ismert verses és prózai művek hangzottak el. A kórusok előadásában  pedig magyar, valamint külföldi énekkari műveket  hallhattak a jelenlévők. A koncert   a „Mennyből az angyal“ megható, közös előadásával ért véget. A csodálatos ünnepi pillanatokért köszönet a Márai össszes közreműködőjének és tanárainak: Kekeňák Szilviának, Ferencei Andreának, Bodon Andreának és Tóth Mónikának.

Hisszük, hogy az átélt boldog pillanatok sokasága csak gyarapodik az otthon melegében töltött meghitt percekkel. Reméljük, hogy mindenkinek sikerül pihennie és feltöltődnie, hogy az új esztendőben sikerüljön céljait, álmait megvalósítania.

TM