A diáknap alkalmából Kassa megye önkormányzata évről-évre kitünteti a tanév legeredményesebb középiskolásait. Elismeri a kiváló teljesítményt és megjutalmazza a legtehetségesebb diákokat és csoportokat. A kitüntetés megítélésekor nemcsak a tanulmányi-és versenyeredmény számít, hanem a sport-vagy művészeti teljesítmény, a közösségi életben való aktív szerepvállalás, a társadalmi, vagy politikai részvétel, sőt a karitatív munka is.

Rastislav Trnka kassai megyeelnök az idén 31 középiskolás diáknak és csoportnak nyújtotta át a megye köszönőlevelét. Nagy megtiszteltetés érte a kassai Márai Sándor Magyar Tanítási Nyelvű Gimnázium és Alapiskola Ifjúsági Vegyes Kórusát, mivel iskolájuk sikeres képviseletéért a hazai és külföldi fesztiválokon és versenyeken – kiharcolták a magas rangú megyei elismerést. A díjat Kekeňák Szilvia és Ferencei Andrea karnagyok vették át.

Csurkó Éva igazgatónő nagy elismeréssel beszélt az intézményben folyó énekkari tevékenységről, a rengeteg befektetett munkáról, aminek a múlt tanévben a belgiumi Neerpeltben nyert 2. helyezés volt a megkoronázása.

Az igazgatónő és a karnagyok elmondták még, hogy a Máraisok az adventi készülődés időszakában is bőven kínálnak ünnepi ráhangolódást és kikapcsolódást.

December 11-én a kórus a Márai stúdióban Rák Viki „Harang csendül“ című koncertjének lesz részese. Továbbá az Ifjúsági Vegyes Kórus és a gimnázium KGSzT diákszínpadának tagjai ünnepi karácsonyi műsorral tájolnak a környező magyar iskolákban, melyekre december 13-án a tornaljai  Kazinczy Ferenc -, és a Rozsnyói Református Alapiskolákban, valamint 19-én a bodrogszerdahelyi MTNY- és nagykaposi Erdélyi János MTNY Alapiskolákban kerül sor. Műsoruk címe: „45 perc alatt a Föld körül“. December 20-án  pedig jótékonysági karácsonyi koncerttel emelik az ünnepi várakozás hangulatát.

Gratulálunk a Ifjúsági Vegyes Kórusnak és karnagyainak a megyei kitüntetésért és további sikereket kívánunk!