Augusztusra fordulva  csúcson jár a nyári szabadságok ideje.  A családosok körében továbbra is sokan lakókocsival indulnak a kiszemelt üdülőhelyre, de közülük – akár idényzáró akcióként – már be jelentkeztek a Dahly  Rallye 22. évfolyamára, melyet  Kelet- Szlovákia északi részén a Helivágási /Haligovce/ Gorál udvarban rendeznek meg 2018. augusztus 30-tól szeptember 3-ig tartóan.

A lakókocsis kempigezők e nyárvégi találkozója immár évek óta a V4 országok Camping és Caravanning Clubjainak a legkedveltebb rendezvénye. Amint azt Darina Semjanová szóvivő tájékoztatásából megtudtuk eddig már 93 csapat jelentkezett be 213 résztvevővel, de ez a szám még nem végleges, hiszen a lengyeleken, cseheken, magyarokon, szlovákokon kívül  e festői tájra ezúttal horvátok, ukránok, románok, németek és bulgárok érkezését is várják.

A résztvevők számára a rendezők kirándulásokat szerveznek az  Ólublói várba és skanzenbe, a gnézdai /Hniezdne /kifőzdébe, a niedzei várba – hogy csak a legfontosabbakat emeljük ki, de ide sorolhatjuk a Czorsytini víztározó kínálta  víziutazási élményeket, mint ahogy a Késmárkkal és az őrmezői kastéllyal való megismerkedési lehetőségeket is. Természetesen  a kempingben ezúttal is sok játékra, versenyre is lehetőség nyílik, amiknek a gyerekeken kívül  nyilván a szülők is örülni fognak. Mind ezek mellett a 22. Dahly Rallye résztvevőit a szlovák folklór és kultúra avatatott művelői is szórakoztatni fogják.  Akiket érdekel ez a kínálat, még jelentkezhetnek  a lakókocsis kempingezők idei helivágási találkozójára.

/szasz/