Bőröndök, táskák, kempingmatracok, takarók, de mobiltelefonok, tabletek vagy akár roller és gyerekkocsi is megtalálható a vonatokon talált tárgyak között. A vasúti pályaudvaron háromhavonta szerveznek árverést a talált tárgyakból. Az árak 20 centnél kezdődnek. A mostanira körülbelül száz érdeklődő érkezett. Néhány tárgyért senki sem mutatott érdeklődést, míg másokért volt, hogy az ár tízszeresét is kifizették volna.

„A talált tárgyak árverés formájában való áruba bocsátását minden harmadik hónapban megtartjuk, tehát márciusban, júniusban és decemberben. Jelenleg az ország egész területén talált tárgyak közül lehet válogatni. Eddig csak Kassán voltak árverések, januártól viszont már Nagyszombatban is lesznek.” – nyilatkozta Ján Urbančík.

Minden egyes talált tárgyat átvizsgálnak, nem található-e bennük könnyen romlandó élelmiszer, robbanószer vagy iratok.

„Az árverés iránt mindig nagy az érdeklődés. Még „törzsvásárlókkal” is rendelkezünk, akik csak emiatt utaznak ide Rozsnyóról vagy Iglóról. Néhányan közülük bármit megvesznek, de az elektronikus dolgok a legkelendőbbek.” – tette hozzá Urbančík.

Az egyik résztvevő szerint érdemes eljönni az árverésre, mivel még ha a bőröndökben nincs is semmi érdekes, magát a bőröndöt megéri megvenni. Egy másik résztvevő pedig az árverésen uralkodó pozitív hangulatot dicsérte.

Forrás, kiemelt kép: Košice:dnes