Élelmiszervásárlásnál általában a következő szempontokat figyeljük: minőségi termékeket biztosítani magunknak és családunknak, jó áron. Bevásárlóközpontba indulunk, hisz ott mindent egy helyen találunk, így könnyen ,,letudhatjuk” a hűtő feltöltését.
A Kassai kézműves és termelői piac szervezői is egy ilyen lehetőség felkínálására törekednek, hisz május 15-16-án a Csáky-Dessewffy palota udvarán a különféle ínyencségeken kívül kézműves termékeket is árulnak majd. A jelszó ugyanaz: egy helyen! De miért vásároljak piacon, ha már megvan a megszokott hipermarketem, annak parkolójában a helyem, tudom hol találom a pékárut, húst, kozmetikát…? Azért, mert a Kassai kézműves és termelői piac könnyen az új megszokott hellyé válhat! A piacra látogatók mézkülönlegességek, kerámia, sajt, kolbász, bor és rengeteg más őstermelői és kézműves termék óriási választékával találkozhatnak.

Mi az az ,,őstermelő”?

Ha őstermelőtől vásárolunk, akkor a terméket elsőkézből kapjuk, fogyasztásra vagy használatra készen! Nincs mögötte logisztika, sok napos teherautós szállítás, tartósítószerek extrém mennyiségben. Nem utolsósorban TUDATOS vásárlásról beszélünk.

Termékleírás?

Fölösleges. Kérdezze magától a gyártótól! Friss, ízletes, különleges, minőségi, tradicionális. A miénk. Ezek a címszavak jellemzik leginkább a kassai piacot.

Fontos tudnunk, hogy a piac hagyományteremtő szándékkal jön létre, hiszen máris három időpontot szabtak meg a rendezvénynek: Elsőként május 15-16-án várják az érdeklődőket, az első piac a Kassai majális nevet viseli. A továbbiakban június 19-20-án Kassai szentivánéj, majd szeptember 11-12-én pedig a Kassai szüreti piac nevet viselő ,,termelői seregszemle” kerül megrendezésre.

A rendezvéynt kultúrműsor is kíséri majd: fellépnek a kassai Márai Sándor AI és Gimnázium diákjai, a nagyidai Ilosvai Selymes Péter néptáncegyüttes, valamint a hidasnémeti Abaúji Hagyományőrzők.

Támogassuk együtt a magyar őstermelőket! A minőség, tradíció most tényleg csak karnyújtásnyira lesz!