A Tompa Mihály Vers – és Prózamondó Verseny Kassa város járási fordulója és a Városi Vers-és Prózamondó verseny eredményei

Kassán  a Márai Sándor Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola és Gimnáziumban 2016. február 26. és március 2. között lezajlottak  a Tompa Mihály Vers- és Prózamondó Verseny járási fordulói, ahol a legjobb kassai versenyzők mérkőzhettek meg. Szokás szerint vendégeink voltak a sárospataki Árpád vezér Gimnázium versenyzői is.

Továbbjutók a kerületi fordulóba:

 

I. kategória

Vers: Hubka Simon Péter, Ádám Eszter

Próza: Barta Flórián, Pándy Gábor

 

II. kategória:

Vers: Csala Bence, Gablyasz Edina Lilla

Próza: Ferencei Andrea, Illés Dávid

 

III. kategória:

Vers: Homolya Krisztina

Próza: Horňák Lili, Köteles Lilla

 

IV. kategória – iskolai forduló

Vers: Antal Réka, Kristóf Bálint

Próza: Faber Levente, Matyi Dominika

Március 4-én a Csemadok Kassai Városi Választmánya a Thália Színház Márai Stúdiójában szervezte meg a Tompa Mihály Vers-és Prózamondók Városi Versenyét, ami először valósult meg közönség előtt. A megmérettetésben a IV. kategória diákjai, vagyis a középiskolások vettek részt. Az eseményen bemutatkoztak a II. és III. kategóriák győztesei is. A versenyzőket színvonalas szakmai zsűri bírálta, melynek tagjai Mikó István, Varga Lívia és Petrik Szilárd színművészek voltak.

Aranysávos minősítést nyertek:

Vers: Kristóf Bálint, Sallai Zsóka

Próza: Matyi Dominika, Krompasky Kristóf

Gratulálunk a győzteseknek, akik továbbjutottak az országos elődöntőbe, mely április 23-án Szepsiben kerül megrendezésre.

Tóth Mónika