2016. március 18-19. között a Magyar Nemzeti Kereskedőház Kassai Irodája és az Artpalace Kft. közös szervezésében ismét megrendezésre kerül a HÚSVÉTI VÁSÁR  elnevezésű magyar kézműves és termelői piac Kassán.

A kassai Csáky-Dessewffy palota udvarában 2016. március 18-19 között az érdeklődő vásárlóközönség magyar őstermelők és kézművesek minőségi termékkínálatával találkozhatnak a határ mindkét oldaláról. Kapható lesz többféle termelői méz, nagyon széles választékban különböző ízesítésű lekvár, mangalica szalonna, kolbász, különböző sajtok, a határmenti régiók borai, népviseletek, kézműves porcelán termékek és még sok más nívós különlegesség.

„Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a régió meghatározó gazdasági ágazatában, az élelmiszeriparban, mezőgazdaságban, vidéki turizmusban dolgozó kisvállalkozókat, őstermelőket a lehetőségeinkhez mérten a lehető leghatékonyabban támogassuk. Ennek egyik fontos eszköze az olyan rendezvények, vásárok, piacok szervezése, ahol a vállalkozók nemcsak bemutathatják, de értékesíthetik is a magas színvonalon előállított termékeiket. Ezzel nemcsak segítjük a kisvállalkozások működését, de támogatjuk az egészséges, jó minőségű hazai termékek térnyerését is a fogyasztóközönség körében,” – tájékoztatta hírportálunkat Mihók Gábor, a Magyar Nemzeti Kereskedőház Kassai Irodájának vezetője.

„A kézműves és termelői piac Kassán kisebb hagyománnyal rendelkezik már. Tavaly indítottuk el ezt a rendezvény sorozatot, és kezdettől fogva rendkívül nagy sikernek örvendett. Tavalyi néggyel ellentétben idén növelni szeretnénk a vásárok számát, és fokozatosan akár havi rendszerességivé tenni. Majális és juniális, szüreti, Márton napi és Adventi vásárokat szeretnénk tartani, és egyre gyakrabban kultúrprogramot is biztosítani. Kifejezetten örülök annak is, hogy a vásárlóközönség mind magyar mind pedig szlovák.” – egészítette ki Major Imre, az Artpalace Kft. tulajdonosa.

piac_trh_marec_2016_HU