2016 április 4-től zajlott a beíratás a kassai Márai Sándor Magyar Tanítási Nyelvű  Gimnázium és Alapiskola 1. osztályába.
A csillogó szemű nagycsoportos ovisok, akik a beszoktató programnak köszönhetően otthonosan mozogtak az iskolában, főleg a Žižka utcai magyar óvodából és a Szádellő utcai óvoda magyar osztályából érkeztek. A jelenlévőket az alapiskola igazgatóhelyettese, Ferencei Andrea üdvözölte és köszönetét fejezte ki, hogy a szülők bizalmat szavaztak a város egyetlen magyar tanítási nyelvű alapiskolájának. Kiemelte az anyanyelvi oktatás fontosságát, amely nagymértékben befolyásolja a gyerekek személyiségének fejlődését, majd röviden felvázolta iskolánk technikai és szakmai felkészültségét. Biztosította a szülőket, hogy az intézmény igényességet és biztonságot fog nyújtani jövendőbeli kisdiákjainak.  Az ovisok versikékkel, dalocskákkal mutatkoztak be, de a jelenlegi elsősök is készültek egy rövid műsorral.

Amíg az ovisok ötpróbáztak jövendőbeli tanító nénijükkel, addig a pedagógusok ismertették a szülőkkel Rákóczi Szövetség beíratási ösztöndíj programját, és elintézték velük a beíratással kapcsolatos adminisztrációs teendőket. Kassán a Márai Sándor Magyar Tanítási Nyelvű Gimnázium és Alapiskola első osztályába az idén 20 gyereket írattak be.

Tóth Mónika