A kassai Márai Sándor Magyar Tanítási Nyelvű Gimnázium és Alapiskolában április 8 – án zajlott a
jövendőbeli elsősök beíratása.


Sirilo Eszter, az alapiskola igazgatóhelyettese sok szeretettel köszöntötte a szülőket, nagyszülőket, az ovisokat. Megköszönte a bizalmat, hogy gyermekeik számára iskolánkat választották. Ígérte, hogy intézményünk a bizalomra igyekezni fog rászolgálni, mindent megtesz annak érdekében, hogy családias és kényelmes légkörben a lehető legszínvonalasabb oktatásban részesítse a tanulókat.

Akárcsak az elmúlt években, a jövendőbeli elsősök zöme a Žižka- a Szádellő, a Turgenev utcai, és a Fénysugár református óvodából jött, sőt a város vonzásközébe tartozó vidéki – és magyarországi településről is érkeztek ovisok. A kassai nebulók magabiztosan mozogtak az első osztályban, mivel részt vettek a hagyományosan novembertől folyó beszoktatási programban, ami az óvoda és iskola közötti átmenetet segíti.


Miután a jövendőbeli elsősök elvonultak az alsós tanító nénikkel ötpróbázni, a helyettes asszony, majd György Katalin iskolapszichológus és Tóth Zsóka pedagógus folytatták a vendégek tájékoztatását, amiből a szülők bepillantást nyerhettek az iskolánkon folyó munkáról.


Jelenleg 32 elsős kisdiák van beíratva a Máraiba.