Idén is hagyományosan sor került a kassai Ipariban a Bod Péter könyvtárhasználati versenyre, ahol a diákok  mérhették össze tudásukat a könyvtárhasználati eszköztudásukról.

A kassai IPARI  vagyis a  Szakkay József Szakközépiskola könyvtárának gazdag állománya lehetőséget ad arra, hogy 2010 óta csatlakozhatunk a magyarországi két fordulós Bod Péter könyvtárhasználati versenyhez. Idén 34 iparista diák jelentkezett be, ezen felül 6 diák a Márai Sándor Gimnáziumból is, akik két-három fős csapatokban mérték össze tudásukat. A verseny célja a tehetséggondozás, a tanulók információs műveltségének és azon belül is a könyvtárhasználati eszköztudásuknak, szövegértésüknek, logikus gondolkodásuknak és kreativitásuknak a felmérése és fejlesztése.

Az idei verseny témája  a 200 éve született Rómer Flóris öröksége volt. ( Rómer Flóris Pozsonyban született  bencés szerzetes, tanár, régész, művész, egyetemi tanár volt, akit a szabadásgharc után 8 év börtönre  ítéltek. ) Az ő életével, munkásságával, szellemiségével kapcsolatos történelmi, irodalmi, földrajzi, természettudományi és könyvtári kérdésekre kellett válaszolniuk.

Diákjaink kiválóan kihasználták a könyvtár adta lehetőségeket, megküzdöttek a vaskos feladatlappal (füzettel), és derűsen oldották meg, miközben tanultak, csiszolódtak.

(Mihályi Molnár László)