A tavaly indított Kassa-Isztambul közötti közvetlen repülőjárat mind a kassai-, mind az isztambuli repülőtér vezetősége szerint beváltotta a hozzá fűzött reményeket. A jó tapasztalatokra alapozva a Turkish Airlines az eddigi heti három járat helyett 2017.  január 16-tól kezdve heti négyre növeli a járatok számát. Hetente két alkalommal: kedden és pénteken Kassáról reggel 8.55 órakor indul a gép Isztambulba, hétfőn és vasárnap pedig este 20. 45 órakor.

Hogy az isztambuli nemzetközi repülőtér iránt Szlovákiában is ilyen nagy az érdeklődés, ez elsősorban annak tudható be, hogy ebből a török nagyvárosból jól kiépített rendszeres légi összeköttetés van Észak-Amerika és a Távol-Kelet jelentősebb repülőterei között.

A Kassai Repülőtérről egyébként a Wizz Air már régebbtől kezdve szintén rendszeres járatokat indít a London-Luton, valamint a Doncaster – és a Bristol repülőterekre. A lengyel LOT légitársaság a Kassa – Varsó járatot biztosítja, míg a Kassa- Bécs vonalon az Austrian Airlines garantálja a légi személyszállítást. Természetesen Kassáról, Pozsony, Prága és Kijev is elérhető repülőgéppel. Ezeken a légi utakon a ČSA – vagyis a Cseh Légiforgalmi Társaság szállítja az utasokat.

/szasz/