„A képzelet sokkal fontosabb, mint a tudás”- vallják Albert Ensteinnel együtt a Kassai kerület magyar tanítási nyelvű óvodáinak és alapiskoláinak pedagógusai, akik ennek szellemében alkotó kedvvel és aktívan kezdték el az új naptári évet.

Január 3-án és 4-én a kassai Pedagógiai Módszertani Központ Fecsó Szilárd tanár vezetésével a „Kreativitás fejlesztése képzőművészeti eszközök segítségével” elnevezésű programra invitálta a magukat fejleszteni vágyó pedagógusokat. A találkozó célját így határozták meg: a képzőművészeti technikák segítségével fejleszteni a tanári szakkompetenciákat, valamint különféle képzőművészeti eljárások alkalmazása a kreativitás fejlesztése területén.

A tanfolyam elméleti részében a résztvevők a kreativitás fogalmával, pszichológiai és pedagógiai szempontjaival, módszertani eljárások tervezésével, különböző jártasságok megszervezésével, valamint a kreativitás mennyiségének mérési technikáival foglalkoztak. A gyakorlati foglalkozásokon számos készségfejlesztő grafikai, festészeti és egyéb hagyományos és alternatív módszerrel ismerkedtek meg, mint például ábrák kiegészítése, kollázs, asszamblázs, márványozás, zentangle, monotípia.

A tanfolyamon a szepsi, szomotori, bélyi, péderi, tornai és kassai alapiskolákból valamint óvodákból vettek részt az érdeklődő pedagógusok. Amint elmondták, élmény volt itt lenni, és már előre örülnek a legközelebbi februári találkozásnak Fecsó tanár úrral, akinek értékes előadásai szakmailag mindenkit gazdagítottak, és bíznak benne, hogy ezek segítenek megtalálni az egyensúlyt a szabad gondolkodás, a spontaneitás,  ajátékosság, valamint a fegyelmezettség és a felelősségvállalás között.

Tóth Mónika