A májusi verőfényes időjárás  egyre több embert csalogat ki a szabadba, előkerülnek a biciklik, rollerek és a nyári szünidő közeledtével a gyerekek zöme is bekapcsolódik a város közlekedésébe. Mivel a kerékpár is jármű, illik ismerni a közlekedés szabályait.

Május második hetében a kassai magyar iskola a Márai  alsósainak az idén is lehetőségük nyílt meglátogatni az Alejova utcai közlekedési pályát, ahol a kicsik megtanulhatták, a nagyobbak pedig átismételhették közlekedési és balesetmegelőzési ismereteiket.

Az oktatás elméleti és gyakorlati részből állt. Az elméleti részben a gyerekek megismerkedtek a közlekedés alapvető szabályaival, a közlekedési táblák jelentéseivel, a szabálysértések felismerésével. A gyakorlati foglalkozáson pedig valós közlekedési szituációkban vettek részt, ahol voltak táblák, jelzőlámpák, körforgalom, gyalogos átkelő és felezővonal.

Gyakorolhatták a biztonságos közlekedési helyzeteket, és hogy hogyan kell egyedül szabályosan, balesetmentesen  közlekedni. Vidáman, sportosan és hasznosan telt a délelőtt, reméljük mindenki tudatosan óvatosan és nem utolsó sorban környezetkímélően fog közlekedni.

Tóth M.