A szlovák Instagramon csak néhány órája kezdett el keringeni az a felháborító videó, melyen fiatal kassai lányok brutális verekedése látható.  A felvételen egy földön fekvő lány látható, amint a másik rugdossa. Az egész eseményt közel száz fiatal közömbösen szemléli és a mobiltelefonjukkal rögzítik a verekedést.  Az egyik esetben egy 12 éves lányt ver több 15 éves fiatal, és itt minden bizonnyal nem vicces megalázásról van szó.

A saját információink szerint szervezett verekedésekról van szó, amelyek lefolyását annyira át is gondolták, hogy azoknak az operatőröknek, akik a párviadalt okostelefonokea rögzítették, egy előre megrajzolt beállási sémát adtak át.

A verekedésekre szóló belépő állítólag 20 euró volt, melyeken közel 60 -80 kassai fiatal vett részt. Ezt az információt  a  szociális hálón az eseményhez hozzászóló neves személyiségek bejegyzései is megerősítették. Betka (az ismert YouTube-os: Selassi partnere) az Instragramon bejelentette, hogy ismeri a bűnösök nevét, amik minden bizonnyal rendőrkézben végeznek.

Egyelőre tisztázatlan, hogy ebbe a brutális szórakozásba az érintett lányok miért álltak be – esetleg a pénzért, a szórakozásért, vagy a másik megaláztatásáért?

Frissítve:

A rendőrség a Facebook-oldalán reagált az ügyre, azt nyilatkozva, hogy már dolgoznak a videóban szereplő személyek kilétének felderítésén. A Kassai Kerületi Rendőrfőkapitányság garázdaság gyanújának fennállásával vizsgálja az esetet.

Forrás: Refresher