2014. november 21-én Nagykaposon (Veľké Kapušany) első alkalommal került megrendezésre az Erdélyi János Népdalverseny. A versenyt az Erdélyi János emlékév kapcsán a Magyar Közösségi Ház és az Erdélyi János Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola szervezte. A megmérettetés két kategóriában folyt, ahol a nagykaposi, vajáni, csicseri, bodrogszerdahelyi, buzitai és kassai iskolák képviseltették magukat.

10817019_813615021995110_658929174_o

A zsűri tagjai Baloghné D. Malvin, Gálné Parajos Ilonka, Barko Zsuzsa, Tóthová Ingrid és Kovács Aladár voltak. A kassai Márai Sándor Magyar Tanítási Nyelvű Gimnázium és Alapiskola diákjai mindkét kategóriában taroltak. A zsűri a kassai lányok nemcsak tiszta előadását, hanem kitűnő népdalválasztását és autentikus ruhaviseletét is dícsérte. Az első kategóriában magyarbődi dalaival Poláčik Ema I. helyezést, Mikulajčik Krisztina II. helyezést ért el. A második kategóriában pedig Berta Fanni abaújszinai népdalcsokrával harcolta ki a dobogó legfelső fokát.

A rendezvény házigazdái kiváló szervezésükkel és szíves vendéglátásukkal öregbítették ennek a remélhetőleg a jövőben hagyományt teremtő találkozónak a hírnevét.

                                                                                                                                                                      Tóth Mónika