Bemutató előadást tart 2020. augusztus 17-én (hétfőn) a Kovács utca 38. szám alatt a Csemadok Kassai Városi Választmánya mellett működő Pinceszínpad. Havasi Péter rendezésében Molnár Ferenc 1921-ben írt, az Ibolya című sziporkázó egyfelvonásosát mutatják be, melyben a színésznő-jelöltek próbálnak szerephez jutni, mégpedig az igazgató meghódítása révén. Persze a színház mogorva igazgatója egymás után dobja ki az önjelölt színésznőcskéket, de ezek valahogy nem akarnak elfogyni, ami már az igazgató idegeire megy. Mind e mellett az éppen készülő zenés produkció romantikus zeneszerzője rosszallással figyeli az igazgatónak a hölgyekkel szembeni goromba bánásmódját. Váratlan fordulat akkor áll be a történetben, amikor megjelenik az egyszerű és szókimondó „segédszubrett, Ilonka.
Molnár Ferenc olyan szatirikus hangvétellel, olyan elegáns humorral írta meg ezt az egyfelvonásosát, melyből nem hiányzik a tabudöntögetés és a zseniálisan megkomponált helyzetkomikumok sem, melyekből a múlt század első felének tipikus magyar élethelyzetei elevenednek meg.
A kassai Pinceszínpad előadásában Bányász Péter játssza az igazgatót, a zeneszerzőt pedig Lasák Róbert. Roboz kisasszony: Subovics Éva, Márkus kisasszony: Rácz Ibolya, Rakolnoki kisasszony: Szmolniczky Erika, Thúz kisasszony: Tóth Krisztína, Széll kisasszony: Subovics Éva, Ilonka: Hájek Viktória, szolga: Tóth Károly. Színpadi zene: Jakab Zoltán, díszlet és kosztüm: Szitás Veronika, műszaki munkatárs: Kónya Dániel. Dramaturg és rendező: Havasi Péter.

A bemutató előadás tehát 2020. augusztus 17-én, 19.00 órakor. A Pinceszínpad kapacitása miatt az előzetes helyfoglalás a 0948 753 013 – as telefonszámon kötelező.

/sz/