Egyedülálló, szokatlan esemény történt pénteken délután Kassa város képviselő testületének ülésén. A képviselők éppen a helyi adókról vitáztak, amikor váratlanul az államrendőrség két szolgálatot teljesítő alkalmazottja jelent meg a teremben. Amint az kiderült a főpolgármester után jöttek, mégpedig azért, hogy alkoholszonda elvégzésére szólítsák fel.
Jaroslav Polaček főpolgármestert is meglepte ez a fellépés, de nyugodt szívvel eleget tett a felszólításnak, mert nem volt félnivalója. A szonda ki is mutatta, hogy a főpolgármester nem fogyasztott alkoholt.


A Korzár napilap információja szerint távozásukkor a rendőrök elárulták, hogy egy képviselő anoním bejelentése okán jöttek a helyszínre. Jaroslav Polaček erre úgy reagált: „Halvány dúsztom sincs arról, hogy ki tehette.“ A képviselők nagy részét felháborította ez a cselekedet. Jozef Karabin képviselő nyilvánosan fel is szólította képviselő társait, hogy ismerje be ki tette ezt. Az elkövető nem jelentkezett. Az okokat keresve többen is arra a megállapításra jutottak, hogy a feljelentőt alighanem az inspirálta, hogy a déli ebéd előtt a képviselők számára poharakban elő volt készítve a pezsgő, mert felköszöntötték, koccintottak Lucia Gurbáľová helyettes főpolgármester asszonnyal a névnapja alkalmából. Csakhogy a főpolgármester még ezt a poharat sem itta ki, ezért a feljelentő számítása nem jött be.
Ladislav Rovinsk
ý, a legidősebb független képviselő az eset kapcsán így fogalmazott: Már azt hittem, hogy itt engem semmi meglepetés nem érhet, ilyesmire nem számítottam. Valaki rossz fénybe akarta állítani a főpolgármestert.

/sz/