A Kassai repülőtér történelme során eddig még soha nem fordult elő, hogy egyetlen hónap alatt több mint 100 000 utas vette volna igénybe a szolgáltatásait. Erre a történelmi fordulópontra most, 2023 augusztusában került sor. Idén augusztusban pontosan 102 270 utas utazott a járatokon, ami 3,4%-kal több, mint tavaly ilyenkor. Összességében az év első nyolc hónapjában a repülőtér személyzete 447 146 utast látott el, ami éves szinten 15,7%-os növekedést jelent. Több mint 312 ezer utas vette igénybe a menetrend szerinti járatokat Dublin, Liverpool, London Luton, London Stansted, Prága, Varsó célállomások valamelyikébe, további 164 ezer utas pedig charterjáratokkal repült.

Thomas Dworschak, a kassai repülőtér ügyvezető igazgatója és igazgatótanácsának elnöke az alábbiakat nyilatkozta: „Örömünkre szolgál, hogy továbbra is óriási az érdeklődés a Kassai repülőtérről a világ minden tájára kiterjedő charter- és menetrend szerinti célállomásokra való utazások iránt. Személy szerint is nagyon büszke vagyok a munkatársainkra, akiknek sikerült megbízhatóan kezelniük ezt a működési szempontból igencsak igényes hónapot.”

A Kassai repülőtéren viszont még messze nem ért véget a nyári üdülési szezon. Szeptemberben nyolc ország tíz célállomása áll rendelkezésére a Kassáról repülő utasoknak, akik Törökországba (Antalya), Bulgáriába (Burgasz), Görögországba (Heraklion, Rodosz), Horvátországba (Brac), Egyiptomba (Hurghada, Marsa Matruh), Tunéziába (Monastir), Ciprusra (Larnaca) és Olaszországba (Lamezia Terme) utazhatnak.

Pracu Eszter