Egy ember életét követelő súlyos közúti baleset történt hétfőn. Egy 51 éves sofőr vezette azt a Škoda Fabia tipusú személyautót, mely Kassa belvárosából a Gálszécsi úton  Zdoba felé haladt, de minden bizonnyal gyorsan hajtott, mert ötven méterrel a Heringes felé vezető letérő előtt csúszást kapott  és a vele szembe jövő Kia Sorento tipusú személyautónak ütközött, amit egy 34 éves férfi vezetett.

A Fabia sofőrje – akin nem volt bekapcsolva a védőöv – súlyos fejsérülést szenvedett. A baleset helyszínére érkező autók sofőrjei részesítették első segélyben, majd a megérkező tűzoltók feszítővágóval szabadította ki az összepréselődött járműből. A mentőorvos nyakvédővel, szakszerű módon helyezte el a mentőautóba, ami azonnal a kassai kórházba szállította. A gyors orvosi beavatkozás ellenére nem tudták megmenteni az életét, kedden meghalt.

A közúti balesetet szenvedett két gépjárműben összesen öten utaztak. Ezek közül még egy utas szenvedett sérüléseket, de az ő állapota nem súlyos. A baleset körülményeit vizsgálja a rendőrség.

/sz/