„Farsang napja eljött már,
kezdődik a jelmezbál,
zeneszóra vígan lép,
ring a tarka báli nép.“

Az influenzajárvány miatt késve, de a kassai Márai Sándor Magyar Tanítási Nyelvű Gimnázium és Alapiskolába is elérkezett a várva-várt farsangi mulatság! Az elmúlt hetekben minden kisiskolás izgatottan készülődött erre a napra – maszkokat, lampionokat, papírcsíkokat gyártott, így az intézmény termeiben a karácsonyi csillagokat és a fenyőfadíszeket réges-rég felváltotta a vidám farsangi dekoráció. A mulatság napján, február13-án a tornaterem vidám bálteremmé változott, amit a mesék és filmsztárok népes csapata töltött ki.

Szambázva, a „Mesebeli karnevál” jól ismert dallamára kezdődött az alsó tagozat farsangi mulatsága. A mókás farsangi mondókák skandálása után megkezdődött a jelmezes bemutatkozás.

Megelevenedtek a tündérmesék királykisasszonyi, a rajzfilmek hősei, a filmvásznak menő sztárjai és a tornaterem Csodaországgá változott. Nem hiányozhatott a Jégvarázs Elzája, A dzsungel könyve Bagirája, Csipkerózsika, de a tündérek, a kalózok,  a cowboyok, a pillangók, a hóemberek, a kakukkos órák és a varázslók sem.

A délután hangulatát mókás versenyek, körjátékok, karaoke, limbó, és cukor-eső színesítette. A legötletesebb és a legbájosabb jelmezek helyezést értek el. A zsűri, aki főleg a saját kezűleg készített jelmezek mellett tette le a voksát, átadta a megérdemelt ajándékot. Különösen nagy sikert aratottak Mona Lisa, a pulyaszedő, a gólyafészek, a karácsonyfa, az óriástorta, valamint a fényképezőgép megszemélyesítői.

A farsang legizgalmasabb része, a tombolahúzás elmaradhatatlan volt, ahol számtalan szebbnél szebb ajándék lelt gazdára. Köszönet a szülőknek a rengeteg kreatív ötletért, de a farsangi finomságokért, rágcsálnivalókért is.

A farsang farkának utolsó napján, a télűző- tavaszváró mulatságban a feje tetejére állt a világ a Máraiban. Bárcsak az év több napja is ilyen mókás lenne!

Tóth Mónika
Fotók: Horváth Tímea, Gyarmathy Andrea