A fizetett parkolás kérdéskörének megoldása volt az egyik fő témája a kassai parlament tegnapi ülésének. A képviselőknek arról kellett dönteniük, hogy a város megszünteti-e az EEI magáncéggel kötött szerződést, ami 2022-ig jogosítja fel a parkolások kezelésére, vagy egyezség alapján megállapodnak a módosításról.

Nos, a csaknem két óra hosszáig tartó izzó hangulatú véleménynyilvánítások után Kassa város képviselő testülete ellenszavazat nélkül – két tartózkodás mellett –  határozatba foglalta, hogy a főpolgármester a 157-es számú általános érvényű rendelet értelmében kössön egyezséget az EEI magáncéggel arról, hogy ez a továbbiakban csak Kassa városközpontjában üzemeltetheti a parkolókat, a többi rezidens helyen pedig csak a magisztrátus által megbízott , száz százalékban városi tulajdonban levő cég láthatja el ezt a munkát.

Richard Raši főpolgármester erre a célra a Városi Tömegközlekedési Vállalatot látná a legmegfelelőbbnek, de voltak akik a Városi Rendőrséget, míg mások inkább a Lakáskezelő Vállalatot.

Az EEI térvesztése sajnos a városnak pénzébe fog kerülni. A követelésük több mint 2 millió euró. Ebből 1,1 millió eurót a parkolóhelyek kiépítéséért, a parkolóórák és kamerarendszerek  kiépítéséért  kérnek.

/szasz/